Ovenschotel rode kool
Ingrediënten:
- 1 ui
- ½ rode kool
- ½ bloemkool
- 2 teentjes knoflook
- 1 citroenschil
- 2 eetlepels olijfolie
- Snufje zout & peper
- Italiaanse peterselie
Er zijn honderden verschillende ovenschotels te bereiden want deze maaltijd is in elk seizoen te bereiden. In de winter is een ovenschotel rode kool met bloemkool populair terwijl er in de zomer een frisse salade bij wordt gegeten. Het gerecht wordt vaak met kaas en aardappel klaargemaakt maar valt ook met pasta of vele soorten groenten te bereiden.
Bereiding Ovenschotel rode kool:
De voorbereiding van de rode kool met bloemkool neemt slechts 10 minuten in beslag, maar door de kooktijd duurt de totale bereiding bijna een uur. Het gerecht is geschikt voor 6 personen.
Snijd de rode kool, bloemkool en ui in dunne plakjes. Schil de citroen en hak de teentjes knoflook en een voldoende peterselie fijn. Verwarm daarna de oven voor op 200 ° C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes bloemkool, rode kool en ui op het bakpapier en bestrooi met de citroenschil, knoflook en peterselie. Besprenkel met een vleugje olie en breng op smaak.
Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en laat de ovenschotel rode kool gedurende 40 – 45 minuten bakken. Eventueel met een vork wat door de groenten husselen zodat ze overal goed gaar worden. De ovenschotel rode kool wordt nog lekkerder door wat geraspte kaas erover te strooien.
Bron: Foodforayear.com
Recept door: Rodekool koken