Rodekool koken

Leer hier hoe u lekkere rode kool maakt

Rode kool met appel

Rode kool met appel

Ingrediënten:

  • 2 appels
  • ¼ rode kool
  • 1 kopje (gouden) rozijnen
  • ½ kopje pecannoten
  • 1 mandarijn
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Snufje zeezout
  • Snufje peper

Aantal personen: 2 tot 3
Bereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 5 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
5 sterren - gebaseerd op 1 reviews

Salades zijn heerlijk om tijdens de lunch te eten of als bijgerecht op te dienen. De rode kool met appel salade ziet er niet alleen mooi uit maar is ook fris van smaak. Er worden nog geroosterde pecannoten toegevoegd en de dressing bevat onder meer mandarijn. Als je niet van appels houdt, kun je ze eventueel door venkel vervangen.


Bereiding Rode kool met appel:

Het klaarmaken van de rode kool met appel is eenvoudig en kan binnen 10 minuten. Het kan lonen om de maaltijd een halfuur op zij te zetten vóór het opdienen. Hierdoor komen de smaken nog beter uit. Het recept is geschikt voor twee tot drie personen.

Rasp de rode kool en snijd de appels in dunne plakjes. Pel de mandarijn, verhit een eetlepel olijfolie in een pan en rooster de pecannoten. Doe de mandarijn in een keukenmachine, maal tot een gladde massa en voeg dan de appelazijn en resterende olijfolie toe. Opnieuw mengen en daarna op smaak brengen met een snufje zout en peper.

Meng de rode kool en appel in een grote kom. Giet de mandarijndressing erover en hussel de ingrediënten goed door elkaar. Garneren met de rozijnen en pecannoten. Eventueel nog een keer door elkaar scheppen en dan de rode kool met appel serveren.

Bron: Scandifoodie


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: