Rode kool salade
Ingrediënten:
- 180g knolselderij
- 200g rode kool
- Sap van ½ citroen
- 1 appel
- 10 paarse druiven
- 6 radijsjes
- 60g fetakaas
- ¼ kopje hazelnoten
Ingrediënten voor: Vinaigrette
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels hazelnootolie
- 2 eetlepels kruiden (peterselie, koriander en munt)
- 1 theelepel Franse dijonmosterd
In de zomermaanden zijn frisse salades extra populair omdat ze goed dienen als bijgerecht bij de barbecue of geschikt zijn als lunch. De rode kool salade met radijsjes bevat verschillende groenten en fruit zoals appel, druiven en knolselderij. Het gerecht wordt op smaak gebracht door een lekkere vinaigrette, kruiden en een garnering van hazelnoten.
Bereiding Rode kool salade:
De rode kool salade met radijsjes is makkelijk te bereiden en staat binnen 20 minuten op tafel. Het recept is geschikt voor 4 personen en dient als bijgerecht.
Maak de knolselderij schoon en pel deze. Verwijder het klokhuis van de (rode) appel, schil eventueel en snijd dan in dunne staafjes. Halveer de druiven, verkruimel de fetakaas en hak de radijsjes in dunne plakjes. Combineer de mosterd, een snufje zout en peper in een kleine kom. Voeg dan ook de witte wijnazijn en twee oliën toe. Klop de kruiden erdoor en zet de vinaigrette opzij.
Versnipper de rode kool en knolselderij in een keukenmachine. Doe de groenten daarna in een kom, besprenkel met citroensap en voeg dan ook het fruit en de feta toe. Rooster de hazelnoten even in een pan en hak ze daarna fijn. Dressing door de rode kool salade mengen en garneren met hazelnoten.
Bron: La Tartine Gourmande
Recept door: Rodekool koken