Zoetzure rode kool
Ingrediënten:
- 600 g rode kool, schoongemaakt en geschaafd
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1 el olijfolie
- ½ tl chilipoeder
- 2 el azijn
- 3 el rode wijn
- 2 el rietsuiker
- peper en zout
Slank bijgerecht, lekker met gekookte aardappelen en een blinde vink.
Bereiding Zoetzure rode kool:
1. Verhit de olie en fruit de ui met de knoflook 5 minuten op een halfhoog vuur glazig.
2. Voeg de kool en het chilipoeder toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee.
3. Voeg de azijn, de rode wijn, de suiker en peper en zout naar smaak toe en breng alles aan de kook.
4. Stoof de kook met het deksel op de pan in +/- 30 minuten helemaal gaar.
Eet smakelijk!
Recept door: Rodekool koken