Rodekool koken

Leer hier hoe u lekkere rode kool maakt

Zoetzure rode kool

Zoetzure rode kool

Ingrediënten:

  • 600 g rode kool, schoongemaakt en geschaafd
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl chilipoeder
  • 2 el azijn
  • 3 el rode wijn
  • 2 el rietsuiker
  • peper en zout

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
4.33 sterren - gebaseerd op 3 reviews

Slank bijgerecht, lekker met gekookte aardappelen en een blinde vink.


Bereiding Zoetzure rode kool:

1. Verhit de olie en fruit de ui met de knoflook 5 minuten op een halfhoog vuur glazig.
2. Voeg de kool en het chilipoeder toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee.
3. Voeg de azijn, de rode wijn, de suiker en peper en zout naar smaak toe en breng alles aan de kook.
4. Stoof de kook met het deksel op de pan in +/- 30 minuten helemaal gaar.

Eet smakelijk!


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: